فریبکاری در تبلیغات
دسترسی سریع
فریبکاری در تبلیغات
مسئله فریبکاری در تبلیغات موضوعی است که اغلب بسیاری از مشتریان و مصرفکنندگان در مورد آن شاکی هستند، اما هیچ کاری نمیتوانند در برابر آن بکنند. بااینوجود مسئله به اینجا ختم نمیشود. هرچند که آنها در عمل در مورد فریبکاری در تبلیغات به دلیل عدمحمایت قانون نمیتوانند کاری بهپیش ببرند، اما این روش بههرحال در درازمدت اثر خودش را بر روی برند و میزان سودآوری آن میگذارد. بنابراین اطلاع داشتن از اینکه چه مواردی میتواند مصداق فریبکاری قرار بگیرید، برای هر کسبوکار لازم و ضروری است.
پس پیش از آنکه بخواهیم به جزئیات فریبکاری در تبلیغات بپردازیم، بهتر است نگاهی به تعریف آن داشته باشیم:
تعریف ساده و پایه از فریبکاری در تبلیغات
بهطور خلاصه، موضوع فریبکاری عمل تبلیغ کردن کالاهایی است که در عمل یک معامله فوقالعاده و یا سوداگرانِ برای مشتری جلوه کند، اما در پشت پرده قصد و هدف فروشنده جایگزین کردن محصول تبلیغشده با یک کالای پَست یا گرانتر در زمان خرید است. درواقع پیشنهاد باورنکردنی ارائهشده در تبلیغات “طعمه” است، دقیقاً مانند یک مگس یا کرم که در سر قلاب بهعنوان طعمه قرار میگیرد. این پیشنهاد برای جلب کردن شما مورداستفاده قرارگرفته، اما بجای ارائه یک محصول یا خدمت فوقالعاده به شما، یک محصول یا خدمت کاملاً متفاوت به شما ارائه میشود که یا محصولی بیکیفیت بوده یا اینکه محصول تبلیغشده را باقیمتی بسیار بالاتر به شما ارائه میکنند.
این شیوه تبلیغات اغلب در فعالیت های فروش و بازاریابی کالاهای الکترونیک مانند تلویزیون، پخشکنندههای بلورِی، تجهیزات صوتی و کامپیوتر، دوربینهای دیجیتال، لنز و لوازم جانبی این محصولات استفاده میشود. اما این موضوع به این معنا نیست که شما مثلاً در حوزههای دیگر با این نوع فریبکاری مواجه نمیشوید. مثلاً یک وعدهغذا، یک جفت کفش یا حتی نوع خدمات اینترنتی که به شما فروخته میشود نیز میتواند با استفاده از این تکنیک به مشتری ارائه شود.
روش کار در این نوع از تبلیغات چگونه است؟
در این روش مدیر یا مسئول تبلیغاتی تبلیغی را طراحی میکند که کالا و یا خدمتی را به قیمتی بسیار پایینتر از ارزش بازار پیشنهاد میکند؛ بهعنوانمثال، مثلاً فروش یک دستگاه تبلت 10 اینچی اندرویدی به قیمت 150 هزار تومان، درحالیکه قیمت اصلی آن در بازار چیزی در حدود یکمیلیون تومان است.
هرچند که اتفاق افتادن چنین فروشی از محالات است و خیلی فوقالعاده، اما درواقع فقط یک طعمه برای جلبتوجه شماست. سپس این مشتری به فروشگاه مراجعه میکند و با یکی از گزینههای زیر روبرو میشود:
1-
تبلت موردنظر دیگر موجود نیست، اما نمونه مشابه آن باقیمت 300 هزار تومان موجود است.
یعنی تبلت ارائهشده در فروشگاه به آنها قدری کوچکتر است و نسبت به نمونه معرفیشده در تبلیغ از هر نظر پایینتر است و البته قیمتی هم دو برابر دارد. خریدار در حالی مسافتی را برای رسیدن به فروشگاه طی کرده که درواقع طعمه یک فریبکاری قرارگرفته است. اما اغلب مردم برای اینکه دستخالی به منزل برنگردند، بهراحتی تن به خرید این نمونه دوم میکنند.
2-
تبلت موردنظر موجود است، اما اکنون باقیمتی بالاتر عرضه میشود.
در این وضعیت یک نمونه دیگر به خریدار معرفی میشود و اعلام میشود که نمونه فعلی فقط قدری با نمونه تبلیغشده متفاوت است یا اینکه آن نمونه فقط و فقط برای دو مشتری اول موجود بوده است. بههرحال اینجا دیگر تصمیمگیری بر عهده خریدار است که آیا همان تبلت را به قیمتی دو یا سه برابر قیمت اعلامشده خریداری کند یا نه!!! برخی از فروشندگان حرفهای در اینگونه موارد میتوانند بهراحتی فروش را نهایی کنند.
3-
تبلت موجود است، اما این تبلت معرفیشده در تبلیغ نیست.
در این حالت نمونه تبلت موجود در فروشگاه، نمونهای پستتر از نمونه تبلیغشده است مثلاً نمونهای غیر اصل یا حتی کپی کاری شده، یا حتی نمونهای که به دلیل یک ایراد از یک مشتری دیگر تحویل گرفتهشده و مورد تعمیر قرارگرفته است. این مورد در بسیاری از موارد در رابطه با دوربینهای دیجیتال اتفاق میافتد که در آن فروشنده اقدام به معرفی یک دوربین به نیمی از قیمت خردهفروشی آن دوربین در بازار میکند، اما پس از مراجعه مشتری اقدام به فروش یکقلم کالا از بازار موازی و غیر اصل میکند. به عبارتی آن تبلت برای فروش در آن بازار خاص تهیه و تولید نشده، دارای گارانتی نیست و اغلب توسط مسافر از بازاری دیگر به این بازار واردشده است.
نظرات
هیچ نظری وجود ندارد.
افزودن نظر
Sitemap
Copyright © 2017 - 2023 Khavarzadeh®. All rights reserved