بررسی و تحليل سيستم بازار
دسترسی سریع
بررسی و تحليل سيستم بازار
بازار يك نظام اجتماعي است كه هدف آن انجام مبادلات و معاملات سودمند و رضايت بخش و ارائه خدمات و تسهيلات به همه كسانی است كه در اين سيستم نقش دارند.
باتوجه به ويژگی های نگرش سيستمی می توان بازار را به عنوان یک سيستم به شرح زير تحليل كرد:
هدف:
همه سيستم ها دارای هدفهایی هستندكه جهت گيری و فعاليت همه اجزا بايد در راستای اين هدف ها باشد. هدف های بازار باتوجه به نظام ارزشی و امكانات و محدوديت های هر جامعه شكل می گيرد. هدف ها بايد اصولی و عملی باشند.اجزا: مهمترين اجزای بازارعبارتند از:
تهيه كنندگان: كليه افراد حقيقی و حقوقی كه در تأمين و تهيه نيازمندی های توليدكنندگان نقش دارند و عرضه مواداوليه توليدكنندگان در اختيار آنان است.
توليدكنندگان:
سازندگان و عرضه كنندگان محصولات و خدمات گوناگون كه بنابر نيازها و خواسته های مشتريان و بازار به توليد مشغولند.
خريداران:
اين گروه شامل مشتريان، مصرف كنندگان و عوامل موثر درتصميم خريد هستندكه می توان آنان را به خريداران بالقوه و بالفعل تقسيم كرد.
عوامل واسطه ای:
این گروه شامل همه كسانی است كه از توليد تامصرف نقشی رابرعهده دارندمانند خرده فروش ها، عمده فروش ها، سلف خرها، نمايندگی ها، بنكدارها، حق العمل كارها، دلالان، فروشگاه های زنجيره ای، تعاونی های مصرف، شركت ها و مؤسسات بازرگانی و توزيع كنندگان صنعتی
عوامل تسهيلاتی و خدماتی:
يكی ديگر از اجزای سيستم بازارعوامل گوناگون تسهيلاتی و خدماتی است كه عبارتنداز : گروه های بانک، بيمه، حمل و نقل، ارتباطات، بانک های اطلاعاتي، انبارهای عمومی، ترخيص و گمرک، حفاظتی، نظافتی، مؤسسات تبليغاتی، رسانه ها، نمايشگاه ها، اتاق بازرگانی و مؤسسات مشاوره ای و خدمات بعداز فروش
منابع:
مهمترين منابع يک سيستم را در سه گروه ماده، انرژی و اطلاعات خلاصه می كنيم.
بازار به هرسه عامل نيازمنداست.
امكانات و درآمد، نيروی انسانی كارآمد و اطلاعات روزآمد لازمه حركت، تعادل و سازندگی است.
منابع مادی و معنوی موردنياز بازار بايد موجود، دردسترس و كامل باشند تا بتوان آنها را در زمان، مكان و شرايط گوناگون مورداستفاده قرارداد.
منابع داده هایی هستندكه بازار را از سكون به حركت درمی آورند.
بازار بدون منابع همان قدر بی معناست كه منابع بدون وجودبازار
محيط:
از آنجاكه بازار يک سيستم اجتماعي باز است با انواع محيط های سياسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعي، رقابتی، تكنولوژيک و اقليمی ارتباط دارد يعنی با آنها به مبادله ماده، انرژی و اطلاعات می پردازد.
هرگونه تصميم دولت و قانون گذاری در زمينه های گوناگون، مقررات، صادرات و واردات، سيستم پولی و مالی و مالياتی، سهميه بندی، تعرفه و سيستم ارزی، قطع رابطه سياسی، تغيير الگوی مصرف ناشی از نظام ارزی يا ارزشی و نيز تغييرات سرسام آورتكنولوژي كه هر روز در جايگزينی موادجديد به جای موادقديم، كم كردن مقدار مصرف مواد و نوآوری هاموثر است، رقابت، جمعيت، درآمد و حتی آب و هوا و شرايط اقليمی و بومی، همه به نوعی برسيستم بازار و اجزای آن اثرمی گذارند و ازآنها تأثير می پذيرند
مديريت:
همه تلاش های سيستم بازار در گرو مديريت آن است.
اگر مديريت را فرآيندی از برنامه ريزی، اجرا و كنترل تمام فعاليت های بازار بدانيم،
بازار بايد مديرانی داشته باشد كه با توان، دانش، بينش و روش مناسب و مطابق با زمان خود بتوانند همه امور را از قوه به فعل درآورند.
مديريت بايد با نگرش سيستمی بازار را شناسایی كند، بيابد، بسازد، حفظ كند و تداوم ببخشد.
لازمه مديريت بازاريابی ، بازارگردانی است.
نظرات
هیچ نظری وجود ندارد.
افزودن نظر
Sitemap
Copyright © 2017 - 2023 Khavarzadeh®. All rights reserved