از کلان داده تا تاثیرات بزرگ
دسترسی سریع
کسبوکار هوشمند و تحلیل آن تبدیل به یک حوزه مهم مطالعاتی برای محققان و پژوهشگران شده است. بازخورد و تأثیر مشکلات مرتبط با داده باعث شد که به حل آن ها در سازمانها پرداخته شود.
عبارت هوش ۱ در اصطلاح هوشمصنوعی ۲ در دهه ۱۹۵۰، مورد استفاده پژوهشگران قرار گرفت. در دهه ۱۹۹۰، در کسبوکار و در حوزه فناوری اطلاعات، عبارت کسبوکار هوشمند ۳ متداول شد. در اواخر سال ۲۰۰۰، تحلیل کسبوکار برای ارائه اجزای کلیدی تحلیل در کسبوکار هوشمند معرفی شد. در سالهای اخیر دو عبارت کلان داده ۴ و تحلیل کلان داده برای توصیف مجموعه دادههای بسیار بزرگ و پیچیده و تحلیل تکنیکها در برنامههای کاربردی به کار میروند که نیازمند فناوریهای خاص و پیشرفتهی مدیریت، ذخیرهسازی، تحلیل و بصریسازی دادهها هستند.
بر اساس رویکرد داده محور، کسبوکار هوشمند و تحلیل آن ریشه در حوزه مدیریت پایگاه داده دارد و به شدت به فناوری استخراج و تحلیل دادهها وابسته است. فناوری کسبوکار هوشمند، تحلیل آن و برنامههای کاربردی اخیر که با صنعت تطبیق داده شدهاند با عنوان ۵ BI & A1.0 شناخته می شوند که دادهها در آن تقریباً ساختارمند بوده و اغلب در سیستمهای مدیریت پایگاه داده تجاری سازمانها ذخیره میشود. از اوایل سال ۲۰۰۰، اینترنت و وب فرصتهای جمعآوری دادهها، پژوهشهای تحلیلی و توسعهای را فراهم آوردند. سیستمهای تحت وب ۱٫۰ از HTTP به وسیلهی موتورهای جستجوی وب مانند گوگل و یاهو تجهیز شد و تجارت الکترونیک، به سازمانها اجازه داد که کسبوکارشان را به صورت آنلاین و تعامل مستقیم با مشتریان عرضه نمایند مانند آمازون. هوشمندی ۶تحت وب ، تحلیل وب، و محتوای تولیدی کاربر که در وب ۲ و بر اساس سیستمهای جستجوی منابع و شبکههای اجتماعی فعالیت میکند واژه و محیط جدیدی با نام BI & A2 را در پژوهشهای سال ۲۰۰۰، معرفی کرد که مبنای آن، تحلیلهای متنی و تحت وب برای درک محتوای وب بود.
در حالی که BI & A2.0 تحت وب، پژوهشهای فعال از صنعت و دانشگاه را به خود جذب کرده بود، فرصت مطالعاتی جدیدی در BI & A3.0 پدیدار شد. گزارشها در سال ۲۰۱۱، حاکی از آن بود که تعداد تلفنهای موبایل و تبلتها از تعداد لپتاپها و سیستمهای خانگی بیشتر شده است. پیشبینی شد که سیستمهای تجاری BI & A3.0 در آینده نزدیک مورد استفاده واقع خواهند شد. اگرچه هماکنون در قابلیتهای اساسی چارچوب کسبوکار هوشمند نیستند، اما کسبوکار هوشمند موبایل یا متحرک در تحلیل چرخه گارتنر به عنوان یک فناوری جدید دارای پتانسیل میتواند بازار هوشمندی کسب و کار را به صورت قابل توجهی تحت تأثیر قرار دهد.
بر اساس مطالعات انجام شده، پنج دسته از تکنیکهای اصلی معرفی شدند که شامل تحلیل (کلان) دادهها، تحلیل متن، تحلیل وب، تحلیل شبکه و تحلیل موبایل بوده و همه اینها با همکاری BI & A1.0، BI & A2.0 و BI & A3.0 صورت میگیرد. طبقهبندی این پنج موضوع، خصوصیات کلیدی هر حوزه را برجسته نمود. اما تعداد کمی از این حوزهها ممکن است قدرت نفوذ اساسی برای بکار بردن فناوریها را داشته باشند.
با آغاز BI & A1.0 همهی بخشهای کسبوکار و سازمانها شروع به کسب بینش حیاتی از دادههای ساختارمند جمعآوری شده در طول کل سیستمهای سازمان کرده و به تحلیل سیستمهای مدیریت پایگاه داده تجاری سازمان پرداختند. در طی سالهای اخیر، هوشمندی وب، تحلیل وب، وب۲٫۰، و قابلیت کاوش محتوای تولیدی بدون ساختار کاربران در عصر پژوهشی جدید و پر از هیجان BI & A2.0 پدیدار شد که منجر به هوشمندی کمنظیری در ایدههای مشتریان، نیازهای آنها و تشخیص فرصتهای جدید کسبوکار شد. حالا در عصر کلان دادهها و در زمانی هستیم که BI & A2.0 در حال به بلوغ رسیدن است و ما آماده روبرو شدن و در مرز رسیدن به BI&A3.0 هستیم که دارای پتانسیل بالا برای انقلاب فناوری است.
در این مقالهی MIS QUATERLY، تمرکز ویژه بر پژوهشهای کسبوکار هوشمند بوده و هدف ارائه یک چارچوب راهنما برای آزمایش چگونگی دیسیپلینهای سیستمهای اطلاعاتی، چگونگی بهبود آنها برای سیستمهای پشتیبان تصمیم و پدیدار شدن فناوریهای BI&A، شناسایی و پیشبینی کلان داده، مدیران ادراکی دادهها ۷ و متخصصان کسبوکار با مهارتهای تحلیلی بود.
نظرات
هیچ نظری وجود ندارد.
افزودن نظر
Sitemap
Copyright © 2017 - 2023 Khavarzadeh®. All rights reserved