- سهم رقبا در بازار
برای شناسایی رقبا ابتدا باید محصول خود را شناخت و تمام ویژگیهای منحصر به فرد آن را بررسی کرد و به رفع نیاز مصرفکنندگان محصول رقبا پرداخت. بررسی اهداف، فرضیات، استراتژیها، منابع و قابلیتهای رقبا بسیار حائز اهمیت است. برای به دست آوردن اطلاعات درمورد سهم رقبا در بازار، استفاده از هوش تجاری یا داشبوردهای آماری جهت گزارشگیری میتواند یک روش مناسب باشد. برای بررسی استراتژیهای رقیب باید نحوه عملکرد آنها را در هنگام مواجه با بحران مورد بررسی قرار داد.
- سیستم فروش رقبا
بعد از بررسی ویژگیهای محصول رقبا و نیاز مصرفکنندگان آن محصولات، باید نحوه فروش محصولات رقبا بررسی شود. به طور کلی گام بعدی بررسی نوع فروش محصول است، که آیا رقبا محصولات خود را از طریق عمده یا خرده فروشی وارد بازار میکنند.
- سیاستهای قیمتگذاری محصول
قیمتگذاری محصول یک اصل مهم بعد از وارد کردن محصول در بازار است. اگر قیمت بسیار پایین تعیین شود، درآمد فروش شرکت ممکن است قادر به پوشش هزینهها نباشد. هنگام قیمتگذاری محصولات، مقبولیت محصول، حفظ سهم بازار، همسو شدن با افزایش رقابت و کسب سود تا حدی در جایگاه محصول بستگی دارند. از طرفی تعیین قیمت بسیار پایین برای محصولات یکی از اشتباهات رایج و غالبا کشنده برای شرکتهای کوچک است.
- بررسی رقبا
شرکتهای رقیب با توجه به هر محصول متفاوت خواهند بود. درنتیجه رقبای هر محصول به طور خاص و تفکیک شده درنظر گرفته میشود و در آخر شرکتهایی که حداکثر مشابهت از نظر تعداد و نوع محصولات را با محصولات کسب و کار مورد نظر دارا هستند بعنوان اصلی ترین رقبای این شرکت مورد بررسی و ارزیابی قرار میگیرند.
اهداف شرکتهای رقیب
- ارزیابی کیفیت محصولات شرکتهای رقیب
- بررسی متمایز بودن محصولات و علت آن
- ارزیابی میزان محبوبیت شرکتهای رقیب نزد مشتریان و مصرفکنندگان
- گرفتن ایدههای جدید و کاربردی در زمینههای تبلیغاتی و در نتیجه فروش بیشتر