تبلیغات
تبليغات به عنوان مهمترين ابزار موفقيت در زندگي افراد ، ايجاب مي كند كه اين ابزار به عنوان شاخه هاي علمي، اجتماعي ، فرهنگي و ارتباطي به دقت مورد مطالعه قرار گيرد و با نگاهي علمي ، هنري و كارشناسانهترو تخصصي مورد استفاده قرار گيرد تا موفقيت و اهداف را به دنبال داشته باشد.آنقدر تاثير تبليغات مهم ارزيابي شده است که مي توان گفت نقش تبليغات در دنياي امروز، نقشي بيبديل و منحصر به فرد است.
تبليغات يكي از اجزاي پنجگانه ابزارهاي ترويج است كه به همراه پيشبرد فروش ، روابط عمومي ، فروش شخصي و بازاريابي مستقيم ، در برقراري ارتباط با مخاطبان هدف به كارگرفته ميشود . علاوه بر ابزارهاي پنجگانه ترويج ، ساير اجزاي آميزه بازاريابي نيز در ايجاد و توسعه ارتباط با مخاطبان موثرند .
تبلیغات در هر صورت خود به عنوان شکلی از ایجاد ارتباط هدفمند از دیربازموردتوجه تجاروسیاستمداران و صاحبان صنایع بوده است واهمیت ان روزافزون می باشد ومی دانیم که توان ایجاد ارتباط هدف مند خود هنراست .تبلیغ به عنوان یکی از متغیرهای قابل کنترل بازاریابی دارای دو وجه اساسی می باشد .وجه تجاری و وجه هنری.در بررسی وجه تجاری تبلیغ سازمانهای تبلیغاتی به عنوان مراکز مدیریتی و تجاری که در آنها بایستی تمام قواعد سازمانهای تجاری رعایت گردد وبا تهیه و تدارک چهارچوبهای مدیریتی وتقویت بینش استراتیک در بازار کنونی به کار پرداخت و رقابت نمودبررسی می گردند.در سطح استراتژیک وکلان مدیران شرکتهای تبلیغاتی با چهاروظیفه اصلی دست به گریبان می باشند که عبارتند از برنامه ریزی، سازماندهی ، رهبری و کنترل .اما در مقاله حاضر وجه هنری تبلیغات مورد بررسی مفهومی قرار می گیرد.
تاثیر تبلیغات اینترنتی
تبلیغ اینترنتی به استفاده از اینترنت به عنوان یک کانال و وسیله ارتباطی برای ارسال تبلیغات در محیط وب اشاره دارد (گائو و دیگران ۲۰۰۲). در تعریفی دیگر، تبلیغات اینترنتی را اینگونه تعریف نموده اند: نمایش دادن نامها وعلائم تجاری، شعارها و تصاویر تبلیغاتی در سایتهای (پایگاههای) پربیننده اینترنت، به نحوی که به تحقق اهداف تبلیغات کمک نماید (سایت صدا و سیما)
در کتب و متون مختلف تعاریف متعددی از تبلیغات آمده است بطور مثال می توان به تعاریف ذیل اشاره کرد. تبلیغات فرآیند روشمند ارایه اطلاعات مناسب در مورد کالاها و خدمات به مشتریان و ترغیب و متقاعد کردن مؤثر مصرف کنندگان به خرید کالاها و خدمات می باشد (متولی ۱۳۷۲) و یا در تعریفی دیگر تبلیغات را، ارائه غیر شخصی اطلاعات که معمولاً برای آن پول پرداخت می شود و اغلب با هدف ترغیب برای خرید کالاها، خدمات و یا ایده از سوی افرادی مشخص و توسط رسانه های مختلف انجام می پذیرد، تعریف نموده اند (تافلینگر ۱۹۹۶).
همان طور که در تعریف بالا اشاره شد، تبلیغات از طریق رسانه های مختلفی انجام می پذیرد که از آن جمله می توان به روزنامه ها، مجلات، رادیو، تلویزیون و … اشاره نمود. چندی است که رسانه ای جدید، یعنی اینترنت، به جمع رسانه های مورد استفاده تبلیغات اضافه شده است. رشد تبلیغ در اینترنت نسبت به تبلیغ در رسانه های سنتی، از سرعت بسیار بیشتری برخوردار بوده است. چرا که پس از گذشت ۳۸ سال از پیدایش رادیو، تعداد استفاده کنندگان آن به ۵۰ میلیون نفر رسید، تلویزیون ۱۳ سال پس از پیدایش این حد نصاب را کسب کرد و اما اینترنت تنها با گذشت ۴ سال توانسته به این حد نصاب دست پیدا کند (فاکس ۱۹۹۹). این مقاله به معرفی این نوع از تبلیغات و ویژگی های آن می پردازد